13 Ekim Dünya Afet Risklerini Azaltma Günü münasebetiyle  okulumuzda Afete hazırlık eğitimi ve tatbikatları planlanarak, icra edilmiştir. #afetlerehazırol

Yüce yaratıcımızın, Allah´ın insanlığa gönderdiği, rahmet elçisi, son peygamberimiz, önderimiz, Efendimiz Hz. Muhammed´in (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) kutlu doğumu münasebetiyle Mevlid-i Nebi Haftası programı okulumuz çok amaçlı salonunda düzenlendi.

Eyl

Peygamber Efendimizin dünyaya teşrifi dolayısıyla Rebiul evvel ayının 12. günü idrak edilen Mevlid Kandili okulumuzda kutlandı. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri ve öğrencilerle birlikte pano çalışması yapıldı. Bununla birlikte tüm öğrencilere ikramda bulunuldu.

Tüm İslam Âleminin Mevlid Kandilini kutluyoruz.

Haz

Hz. Muhammed’in (sav) eğitim anlayışı ve eğitim metotları konulu makale taraması yapıldı. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni olan Müdür Yardımcımız Sn.Rıdvan Demiryürek'in rehberliğinde gerçekleşen çalışmaya ona yakın öğretmenimiz katılım sağladı.

Haz

Günümüz şair ve yazarlarından seçmeler yaparak öğrencilerimize tanıttık. Divan edebiyatını günümüz gençlerine sevdiren İskender Pala da günümüz yazarları panosunda yerini aldı. Güzel Ankaramıza Kelime Müzesi gibi güzel bir müze kazandıran, çocukların çok severek okuduğu kadın yazarlarımızdan Şermin Yaşar’ı tanıttık. Edebiyat ruha dokunan onu ehlileştiren, nezaket ve zerafet veren eğitimin sihirli değneklerinden birisidir. Hep var olsun , daim olsun !

Haz

Öğrenci Davranışları Değerlendirme Kurulunun aldığı karar gereği; okul içinde olumlu tutum ve davranış sergileyen, okul kurallarına uyan, ders içi ve dışı etkinliklere katılan, derslerinde, sanatsal ve  sportif  faaliyetlerde  başarı gösteren her  sınıftan bir öğrencimize her ay belirlenerek verilen ayın öğrencisi belgesi,  Okul Müdürümüz tarafından Mayıs ayında da bu belgeyi almaya hak kazanan öğrencilerimize takdim edildi.Ayrıca LGS'YE hazırlık sürecinde;öğrenci başarısı ölçme ve takibi konusunda desteklerinden dolayı  Sosyal Bilimler Öğretmeni Sn. Burak Batkı ve Fen Bilimleri Öğretmeni Sn. Hüseyin Şaşkın'a Okul Müdürü Sn. Selçuk Çelebi tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Haz

Okulumuz 8. Sınıf öğrencilerine LGS öncesi piknik düzenlendi. Öğrenciler  doyasıya eğlenirken, sınav stresinden uzaklaştılar. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

31/03/2023 tarihinde başlatmış olduğumuz “HAYDİ ÇOCUKLAR NAMAZA” Projesini, kırk gün boyunca namazlarını kılarak başarıyla tamamlamış

olan öğrencilerimize "Ben de Artık Namaz Kılıyorum" belgesi verildi. Proje yürütücüsü Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Ayşe Ünal'a Okul Müdürü Sn. Selçuk Çelebi tarafından plaket takdim edildi. Projeye katılan öğrencilerimize ve proje koordinatörü öğretmenimize teşekkür ederiz.

Okul Müdürümüz Sn. Selçuk Çelebi depremden etkilenen kardeş okulumuz Adıyaman Kahta Ebusadık Anadolu İmam Hatip Lisesini yerinde görmek amacıyla ziyarette bulundu.

Öğrencilerimiz Türkiye’nin ilk ve tek Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olan TEKNOFEST’i ziyaret ettiler.

Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen festivale katılan öğrencilerimiz havacılık, uzay ve teknolojiye dair birçok yeniliği görme fırsatı yakaladılar. Birbirinden farklı birçok teknoloji içerikli, eğlenceli ve eğitici atölyelere, yarışmalara ve etkinliklere katılan öğrencilerimiz ayrıca TOGG, Akıncı ve Bayraktar tb3, Kızılelma gibi milli teknoloji ürünlerimizi yakından görme ve inceleme imkanı buldular.

Okulumuzda, dünya çocuklarına armağan edilen "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" coşkusu yaşandı. Şarkılar, danslar, yarışmalar ve eğlencelerle dolu etkinliğimizle, çocuklarımız unutulmaz bir gün yaşadı.

Okulumuzda uygulanan Haydi Çocuklar Namaza projesiyle öğrencilerimiz öğle aralarında camiye giderek cemaatle namaz kılıyorlar.

Ramazan paylaşmaktır, paylaşmak güzeldir.

Okulumuzda iftar etkinliği düzenlendi.

Sinema ile başlayan etkinlikte hep birlikte ezan beklendi. Ezan okununca dualar edildi, oruçlar açıldı. Bir taraftan iftar etmenin mutluluğu, diğer taraftan yaşanan samimi ortamın mutluluğu görülmeye değerdi. Bu mutlu ortamın yaşanmasında emeği geçen başta Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Ayşe Ünal'a ve tüm öğretmenlerimize, velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. #okulumdaiftarvar