DEĞERLERİMİZ SAHNEDE YARIŞIYOR!

MUZAFFER ALTINTAŞ İMAM HATİP ORTAOKULU

“DEĞERLERİMİZ SAHNEDE YARIŞIYOR”

TİYATRO PROJESİ

PROJENİN ADI: “Değerlerimiz Sahnede Yarışıyor”

PROJENİN AMACI: Bizi biz yapan değerlerimizi sevgili öğrencilerimize tanıtmak,bunu yaparken öğrencilerimizin tiyatro kabiliyetlerini geliştirip izleyicilere anlamlı ve güzel mesajlar vermek.

PROJENİN SÜRESİ: Projenin süresi Ekim-Kasım -Aralık

PROJEYE KATILACAK ÖĞRENCİLER: Okulumuz öğrencilerinden katılmak isteyen herkes.

PROJE SORUMLULARI: Meslek dersleri ve Turkçe öğretmenlerinden oluşan kurul.

PROJENİN UYGULANIŞI:

·        -Görevli öğretmenler tarafından sınıf ortamı başta olmak üzere ilgili öğrencilere okul panosu ve bayrak törenlerinde duyuru yapılacaktır.

·        -Tiyatro şeklinde olacak yarışmamıza katılacak sınıflar ve o sınıflarda öğrenciler tarafından oluşturulacak takımlar tespit edilecektir.(öğrenciler kurdukları takımlarına isim belirleyecekler.)

·        -Kurulan takımlar hangi değerimizi tiyatrolaştıracaklarını görevli öğretmenlere bildirecekler

·        -Öğrenciler kurdukları takımlarda görev alacak öğrencileri kendileri seçeceklerdir.

·        -Yarışmamız ocak ayı içinde sınavların bitiminden sonra belirlenecek  uygun bürgünde gerçekleştirilecek ve bu, öğrencilere bir hafta öncesinde duyurulacaktır.

·        -Yarışmanın belirlendiği günde kurulda görevli öğretmenler aynı zaman jürilik yapmak için hazır bulunacak.

·        -Takımlar sırası geldikçe tiyatro oyunlarını yapmak için sahneye çıkacak.

·        -Sahneye çıkan her takıma sahnede hazırlıklarını yapabilmek için birkaç dakika verilebilecek.

·        -Takımlar oyunlarını sergilerken jüri üyeleri daha önceden belirlenen kriterlere göre takımlara puanlama yapacak.(Değerlendirme ölçeği ektedir.)

·        -Her takım oyununu bitirince jüri uyeleri tarafından takımlara verilen puanlar toplanacak ve orada ilan edilecektir.

·        -Kazanan takım ve oyunun ismi ayrıca okul panosunda,ve bayrak töreninde ilan edilecektir.

DEĞERLENDİRME KURULU TARAFINDAN TİYATRO GÖSTERİNİZDE OYNAYABİLECEĞİNİZ DEĞERLERİMİZ

1.    Doğruluk ve dürüstlük

2.    İsraf etmemek