Velilerimize yönelik Teknoloji Bağımlılığı semineri okulumuz çok amaçlı salonunda Rehber Öğretmenimiz Elif Özdemir tarafından verildi.Seminerde teknoloji bağımlılığı nedir,teknoloji bağımlılığı belirtileri,kimlerin risk altında olduğu,teknoloji bağımlılığı çeşitleri ve teknoloji bağımlılığına karşı alınabilecek önlemler hakkında bilgi verildi.

.Okulumuzda ortaokul son sınıf öğrencilerine yönelik liseleri tanıtmak ve okul tercihlerinde kolaylık sağlayarak,doğru karar vermelerine yardımcı olmak amacı ile planlanan gezilerimiz devam ediyor. Hafta boyunca;

✅Yücel Boru Fen Lisesi

✅Şehit Hasan Kaya Proje Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

✅15 Temmuz Şehitleri Fen Lisesi

✅Darıca Fen Lisesi

✅Kanuni Sosyal Bilimler Lisesi

✅Şehit Öğretmen Necmeddin Kuyucu Anadolu Lisesi ziyaret edildi. Rehber Öğretmenimiz Elif Özdemir  gözetiminde gerçekleştirilen gezilerde; okul tanıtım sunusu ardından okulun başarıları, yapılan çalışmalar, okulların fiziki ve sosyal özellikleri hakkında detaylı bilgi alındı. Okulun farklı bölümlerini gezen öğrenciler lise öğrencilerinin tercih tecrübelerini dinledi. Ayrıca okulumuzdan mezun olan öğrencilerimizle de görüşme sağlandı.

Kitap okumazsanız, meydan okuyamazsınız!

Kitap severler Okuyorum rojesi kapsamında kitap okuma kulübünde buluşuyor. Kitap Okuma Kulübümüz bu hafta okul bahçemizde buluştu.Kulüp üyelerimiz açık hava ve birlikte okumanın tadını çıkardı.

Okulumuzda "AİLEMLE OKUYORUM" Projesi düzenlenmektedir. Salih Suruç'un kaleminden öğrencileirimiz için "Kalbimin Efendisi", velilerimiz için "Çocuklarımıza Peygamberimizi Nasıl Anlatalım?" kitabı seçilerek; öğrenci ve velilerimiz tarafından okunmuştur.Etkinlik sonrası online sınav yapılmıştır.  Yazarımız Salih Suruç ile okulumuzda söyleşi gerçekleştirilecektir. Tüm velilerimiz davetlidir.

Deneme sınavında başarı göstermeleri sonucu 7/C sınıfı öğrencileri Türkçe öğretmenleri Suzan Çomak eşliğinde Gaziler Parkı Ormanına gezi ve kahvaltı etkinliği yaptı. Velilerimizin desteğiyle gerçekleştirilen gezide doğa yürüyüşü sonrası kahvaltı yapan öğrencilerimiz doğayla iç içe olmanın mutluluğunu yaşadı.

Gebze Müftülüğünden Sema Alkan okulumuz beşinci sınıf öğrencilerine seminer düzenledi. İbadet ve İbadetin Amacı konulu seminer soru-cevap bölümüyle son buldu.

Okulumuz öğrencilerinden Yasin Arslan judoda Kocaeli il birincisi olmuştur. Öğrencimizi,öğretmenimizi ve ailesini tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

"Kitab'a sımsıkı sarılanlara ve namazı dosdoğru kılanlara gelince, şüphesiz biz, iyiliğe çalışan (erdemli) kimselerin mükâfatını zayi etmeyiz." (A'râf Sûresi 170)

Haydi Çocuklar Namaza Projemizde sona gelindi."Artık Ben de Namaz Kılıyorum" belgesi almaya hak kazanan öğrencilerimize belgeleri bugün ödül töreninde takdim edildi. Öğrencilerimizi ve öğretmenimizi tebrik ediyoruz.

5,6 ve 7.sınıflar düzeyinde yapılan Siyer-i Nebi Bilgi Yarışmasında birinci olan sınıflarımıza ödülleri ve başarı belgeleri Pazartesi günü İstiklal Marşı töreni öncesinde Okul Müdürü Sn.Fazlı Yağmur tarafından takdim edildi. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Okulumuzda adeta bir şenlik havasında geçen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı müzikli gösteriler, şiirler, şarkılar eşliğinde kutlandı. Hafta boyunca yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimize ödülleri tören sonunda verildi.

Okulumuzda yedinci sınıflar arasında Siyer-i Nebi Bilgi yarışması yapıldı. 15 sorunun olduğu ve her sorunun 10 puanla değerlendirildiği yarışmada, 7/D sınıfı birinci oldu. Din Kültürü Öğretmenimiz Ayşe Ünal'ın organize ettiği yarışmada öğrencilerimiz kıyasıya yarıştı. Tüm öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Bir kitabı birden çok kişinin birlikte okuması, kitaba dair sorular sorup yanıtları aramak, tartışmak, eleştirel okumaya yönelmek açısından faydalıdır. Ayrıca birlikte okumak, okuma motivasyonunu diri tutar, sosyalleşmeyi sağlar, kitap etrafında şekillenen tartışmada, başkasının düşüncesine saygılı olma, dinleme gibi konularda disiplin kazandırır. Bu kazanımlardan yola çıkarak Okulumuzda kitap okuma alışkanlığı kazanmak isteyenler için motive edici, kitabı okumakla kalmayıp hakkında konuşmak isteyenler için bir etkinlik başlatıyoruz.  Klasik müzik eşliğinde uygulanacak etkinliğimiz kimi zaman bir parkta, kimi zaman doğada, kimi zaman kütüphanede yapılacaktır. Bu hafta saat 15:20 'de okulumuzun kütüphanesinde buluşuyoruz.

Ara

Namaz ağacı etkinliğine katılarak namazlarına ara vermeden devam eden öğrencilerimiz için Ayasofya camii,Büyük Çamlıca Camii, Sultanahmet camii gezisi düzenlendi.

Ara

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Ayşe Ünal eşliğinde öğrencilerimiz Gebze Özel Eğitim ve Uygulama Okulunu ziyaret etti. Empati kurabilmeyi ve bize verilen nimetlere şükretmeyi amaçladığımız ziyarette öğrencilerimiz kendi elleriyle yaptıkları kitap ayraçlarını hediye ederken, uygulama okulu öğrencileri ise el emeği göz nuru buzdolabı süslerini armağan ettiler. Spor salonu, atölye gibi okulun bölümlerini gezen öğrencilerimiz yapılan el işlerini hayranlıkla karşıladı. Bizleri kapıda karşılayan ve servislerimize kadar uğurlayan gönül köprüsü kurduğumuz Gebze Özel Eğitim ve Uygulama Okulu öğrenci,idareci ve öğretmenlerine teşekkür ederiz.

Kas

Hayırsever işadamı Muzaffer Altıntaş'ın oğulları 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla okulumuzu ziyaret ederek öğretmenlerimize ikramda bulundular.Okul Müdürü Sn.Fazlı Yağmur ve öğretmenlerimiz teşekkürlerini iletti.