Etiket Sonuçları: okuma

• 2023 – 2024 Eğitim Öğretim Yılı 2. Döneminde; okulumuz öğrencilerine kitap okumayı bir yaşam biçimi haline getirmeleri, ilgi alanlarına yönelik kitapları keşfetmeleri, kitap okuma beceri ve yazı yazma zevki kazanmaları;  bilişsel anlamda algılama, yorum, sentez ve değerlendirme yapabilme becerilerini geliştirmeleri amacıyla kitap okuma yarışması planlanmıştır.
  •  "OKUMAZSAN, MEYDAN OKUYAMAZSIN!" sloganıyla başlattığımız yarışmaya başvurular Türkçe öğretmenlerimize yapılacaktır.
  • Gerçekleştirilecek kitap okuma yarışmasına 5. 6. 7. ve 8. sınıflarımızdan tüm öğrencilerimiz katılabilecek.
  • 5ve 6.sınıf öğrencileri için 'Kraliçe'yi Kurtarmak', 7 ve 8.sınıf öğrencilerimiz için 'Endülüs'te Bir Hafta' kitabı belirlenmiştir.
  • Sınav tarihi 20 MAYIS yapılması planlanmıştır.
  • Birinci olan öğrenciye 500 TL, ikinciye 400 ve üçüncüye 300 TL para ödülü verilecektir. Tüm öğrencilerimizin katılımını bekliyoruz.

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü'nün 103. Yılı dolayısıyla okulumuzda İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması düzenlendi. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ock

Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasında öğrencimiz Berat KARAGÖL Kocaeli 3.sü olmuştur,
Öğrencimizi, ailesini ve emek veren öğretmenimiz Gülbeyaz SAYIM'ı tebrik ederiz.

Ara

Tüm sınıflarda "Anlamını Bul Etkinliği" , "Hatırlatmaca", "Anahtar Kelimelerle Hikaye Yazma" etkinliği yapıldı.

Dede Korkut Hikayeleri için tıklayınız.

GENÇ NİDA KURAN'I KERİM OKUMA yarışmasında öğrencimiz Ümmügülsüm ACAR 3. olmuştur. Öğrencimizi, ailesini ve öğretmenimiz Zeynep BUDAK ı tebrik ederiz.

Okulumuzda Kur'an'ı Kerimi Güzel okuma yarışması yapıldı. Yarışmada kızlar kategorisinde Ümmügülsüm Acar birinci olurken, erkekler kategorisinde Ahmet Melih Arslan birinci olmuştur. Öğrencilerimiz ilçemizde ortaokullar arası düzenlenen Kur'an'ı Kerimi Güzel okuma yarışmasına katılım sağlamışlardır.

Kitap okumazsanız, meydan okuyamazsınız!

Kitap severler Okuyorum rojesi kapsamında kitap okuma kulübünde buluşuyor. Kitap Okuma Kulübümüz bu hafta okul bahçemizde buluştu.Kulüp üyelerimiz açık hava ve birlikte okumanın tadını çıkardı.

Bir kitabı birden çok kişinin birlikte okuması, kitaba dair sorular sorup yanıtları aramak, tartışmak, eleştirel okumaya yönelmek açısından faydalıdır. Ayrıca birlikte okumak, okuma motivasyonunu diri tutar, sosyalleşmeyi sağlar, kitap etrafında şekillenen tartışmada, başkasının düşüncesine saygılı olma, dinleme gibi konularda disiplin kazandırır. Bu kazanımlardan yola çıkarak Okulumuzda kitap okuma alışkanlığı kazanmak isteyenler için motive edici, kitabı okumakla kalmayıp hakkında konuşmak isteyenler için bir etkinlik başlatıyoruz.  Klasik müzik eşliğinde uygulanacak etkinliğimiz kimi zaman bir parkta, kimi zaman doğada, kimi zaman kütüphanede yapılacaktır. Bu hafta saat 15:20 'de okulumuzun kütüphanesinde buluşuyoruz.

Kas

Oku yorum projesi kitap değerlendirmesini öğrencilerimiz kütüphanemizde yaptı. Kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçladığımız projemizde öğrencilerimiz kütüphane kültürünü yaşayarak verimli zaman geçirdiler.

Ara

• 2023 – 2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. Döneminde; okulumuz öğrencilerine kitap okumayı bir yaşam biçimi haline getirmeleri, ilgi alanlarına yönelik kitapları keşfetmeleri, kitap okuma beceri ve yazı yazma zevki kazanmaları;  bilişsel anlamda algılama, yorum, sentez ve değerlendirme yapabilme becerilerini geliştirmeleri amacıyla kitap okuma yarışması planlanmıştır.
  • 5ve 6.sınıf öğrencileri için 'Emilia Ağaçta', 7 ve 8.sınıf öğrencilerimiz için 'Ağacın Hafızası' kitabı belirlenmiştir.