Etiket Sonuçları: NAMAZ

“HAYDİ ÇOCUKLAR NAMAZA” Projesini, kırk gün boyunca namazlarını kılarak başarıyla tamamlamış olan öğrencilerimize "Ben de  Namaz Kılıyorum" belgesi verildi. Projede dereceye giren öğrencilerimize madalya verildi.Projeye katılan öğrencilerimize ve proje koordinatörü Ayşe ÜNAL öğretmenimize teşekkür ederiz.

Öğrencilerimiz okulumuzda uygulanan Namaz Çiçeğim Projesi kapsamında Çamlıca Camii’nde sabah namazında buluştu. Projeyi tamamlayarak ödül hak eden öğrencilerimiz sabah namazını Çamlıca Camii’nde eda ettikten sonra vapurla karşıya geçti. Topkapı Sarayı, Sultanahmet Camii ve Ayasofya Cami ziyaretlerinde bulunan öğrencilerimiz huzur dolu saatlerde birlikte güzel bir etkinlik gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Öğle namazı Ayasofya Camii’nde eda edildikten sonra etkinliğimiz sona erdi.

31/03/2023 tarihinde başlatmış olduğumuz “HAYDİ ÇOCUKLAR NAMAZA” Projesini, kırk gün boyunca namazlarını kılarak başarıyla tamamlamış

olan öğrencilerimize "Ben de Artık Namaz Kılıyorum" belgesi verildi. Proje yürütücüsü Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Ayşe Ünal'a Okul Müdürü Sn. Selçuk Çelebi tarafından plaket takdim edildi. Projeye katılan öğrencilerimize ve proje koordinatörü öğretmenimize teşekkür ederiz.

Okulumuzda uygulanan Haydi Çocuklar Namaza projesiyle öğrencilerimiz öğle aralarında camiye giderek cemaatle namaz kılıyorlar.

Okulumuzda "Haydi Çocuklar Namaza" projesi yürütülmektedir. "Namaz uykudan hayırlıdır" nidasının yükseldiği sabah vakti, öğrenci, öğretmen ve velilerimiz Huzurkent Camiinde bir araya geldi. Öğrencilerin namaz konusuna yönelik bakış açısını zenginleştirecek, namazın bireysel, sosyal ve toplumsal yönlerini fark etmesini ve manevi huzuru tecrübe etmesini sağlamak amacıyla yapılan sabah namazı buluşmasının ardından okulumuzda çorba ikram edildi.

Geleneksel 7. "Haydi Çocuklar Namaza" Projesi okulumuzda başladı. 31Mart Pazartesi günü itibariyle başlayan projemiz 40 gün boyunca sürecektir.Öğrencilerimiz her gün öğle arasında Huzurkent Camii'ye giderek öğle namazını kılmaktadır. Öğrencilerimiz burada camii hocalarımızla sohbet ederek, merak ettikleri soruları sormakta ve bilgi alılverirşi yapmaktadır.

Geleneksel 7. "Haydi Çocuklar Namaza" Projesi okulumuzda başladı. 31Mart Pazartesi günü itibariyle başlayan projemiz 40 gün boyunca sürecektir. Öğle aralarında öğrencilerimiz camiye giderek cemaatle namaz kılmaktadır.40 gün sürecek namaz etkinliğimizde öğrencilerimiz evde veya camide  namaz kılacaklar. Cemaati en fazla olan cami hocamıza katılım belgesi verilecektir. Proje sonunda 40 gün boyunca katılım gösteren öğrencilere katılım belgesi yanında pikniğe götürülecektir. Camide cemaatle namaz kılarak en çok puan kartını toplayan 10 öğrencimize ödül verilecektir.

PROJEMİZİN İÇERİĞİ:

·         Projemiz 13 Mart Pazartesi sabah namazımızı kılma ile başlayacaktır.

·         Proje 40 gün sürecek ve bu sürede 5 vakit namaz kılınmış olacak.

·         Namazlar kılındıkça, namaz çizelgenize o günkü namazlar işaretlenecek.

·         Kırk gün namazını kılarak çizelgesini proje sonunda velisi imzalamış, ad ve soyad, sınıf yazılmış olarak istediğimde bana teslim edilecek

·         Projeyi tamamlayan her öğrenci Ormanya'ya gezi ve pikniğe gitme hakkı kazanacak.

·         Ayrıca istenilen zamanda herhangi bir camiye giderek camide cemaatle namaz kılan öğrenciler aldıkları namaz puan kartlarını o camide namaz kıldıran hocaya ad soyad cami adı ve imza attırıp biriktirecekler. Proje sonunda en çok puanı biriktirmiş on öğrenci ayrıca sürpriz ödüllerle ödüllendirilecek.

·         Öğle aralarında okulumuzda yapılan anons ile öğrenciler abdest hazırlıklarını tamamlayıp yine anonsla bahçede toplanacaklar.

·         Görevli öğretmenler ve öğrenciler eşliğinde camiye gidilerek cemaatle öğle namazı eda edilecek.

·         Oluşturulan whatsap gruplarından Çarşamba ve Cuma akşamları saat sekiz ve sekiz buçuk arası bir saatte bilgi yarışması yapılarak öğrenciler ödüllendirilecek.

Gebze Müftülüğünden Sema Alkan okulumuz beşinci sınıf öğrencilerine seminer düzenledi. İbadet ve İbadetin Amacı konulu seminer soru-cevap bölümüyle son buldu.

"Kitab'a sımsıkı sarılanlara ve namazı dosdoğru kılanlara gelince, şüphesiz biz, iyiliğe çalışan (erdemli) kimselerin mükâfatını zayi etmeyiz." (A'râf Sûresi 170)

Haydi Çocuklar Namaza Projemizde sona gelindi."Artık Ben de Namaz Kılıyorum" belgesi almaya hak kazanan öğrencilerimize belgeleri bugün ödül töreninde takdim edildi. Öğrencilerimizi ve öğretmenimizi tebrik ediyoruz.