Bir okul başarısının temel ölçüsü, sınavla alan okullara yetiştirdiği öğrencilerin oranıyla ölçülmektedir. Bu durum, başarılı öğrencilerin de lise tercihlerinde önemli talepleri göze çarpmaktadır.

Bunu göz önüne alarak «Din Öğretimi Genel Müdürlüğü»,  «LGS Hedef 2024»  adında bir proje başlatmıştır. Proje okulumuzda da uygulanmaktadır.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi

Değerli Velilerimiz,

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimin tüm kademelerinde "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"ni başlattı.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımasını ve kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmalarını sağlamak amacıyla okul öncesinden liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanmak üzere "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"nin başlatıldığını açıkladı.

Biz de Muzaffer Altıntaş İmam Hatip Ortaokulu olarak “Dilimizin Zenginlikleri projesi”ne katılım sağlayacağız. Proje kapsamında  uygulayacağımız etkinliklerimiz olacak.

a)Etkileşimli/Paylaşımlı Kitap Okuma

b)Hikâye Tamamlama

c)Hikâye Kartı Hazırlama

d)Söyle-Çiz

e)Kitap Tanıtma Çalışmaları

f)Kelime Bulma Oyunu

gibi etkinliklerin rehberliğinde proje çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Siz değerli velilerimizin katkılarıyla projemizin amacına ulaşacağına inanıyoruz.

Haz

Kocaeli Valiliği'nin öncülüğünde İl Milli Eğitim AR-GE tarafından hazırlanan Özel Nedenlerin Engelleriyle Mücadele (ÖNEM) Projesi okulumzda da uygulanmaktadır.

ÖNEM Projesinin amacı; "İlimizde sosyal desteğe ihtiyacı olan öğrencilerin: Sevgi, şefkat eksikliğinden kaynaklanan sorunlarla ve karşılaştıkları problem durumları ile baş etme becerisi kazanmalarını sağlamak, millî, manevî, ahlâkî, insanî ve kültürel değerlerle ilgili farkındalıklarını arttırarak vatanına, milletine bayrağına ve manevi değerlerine bağlı yetişmesini sağlamak, kendilerini özel ve değerli hissetmelerini sağlayacak faaliyetler ile yaşam kalitelerini artırmak.

Haydi Çocuklar Namaza Projesi

Geleneksel  "Haydi Çocuklar Namaza" Projesi okulumuzda uygulanmaktadır. Projemiz 40 gün boyunca sürmektedir. Öğle aralarında öğrencilerimiz camiye giderek cemaatle namaz kılmaktadır.40 gün süren namaz etkinliğimizde öğrencilerimiz evde veya camide  namaz kılıyorlar.Cemaati en fazla olan cami hocamıza katılım belgesi verilmektedir. Proje sonunda 40 gün boyunca katılım gösteren öğrencilere katılım belgesi ve çeşitli ödüller verilmektedir.

PROJEMİZİN İÇERİĞİ:

·         Proje 40 gün sürecek ve bu sürede 5 vakit namaz kılınmış olacak.

·         Namazlar kılındıkça, namaz çizelgenize o günkü namazlar işaretlenecek.

·         Kırk gün namazını kılarak çizelgesini proje sonunda velisi imzalamış, ad ve soyad, sınıf yazılmış olarak istediğimde ders öğretmenine teslim edilecek

·         Projeyi tamamlayan her öğrenci Ormanya'ya gezi ve pikniğe gitme hakkı kazanacak.

·         Ayrıca istenilen zamanda herhangi bir camiye giderek camide cemaatle namaz kılan öğrenciler aldıkları namaz puan kartlarını o camide namaz kıldıran hocaya ad soyad cami adı ve imza attırıp biriktirecekler. Proje sonunda en çok puanı biriktirmiş on öğrenci ayrıca sürpriz ödüllerle ödüllendirilecek.

·         Öğle aralarında okulumuzda yapılan anons ile öğrenciler abdest hazırlıklarını tamamlayıp yine anonsla bahçede toplanacaklar.

·         Görevli öğretmenler ve öğrenciler eşliğinde camiye gidilerek cemaatle öğle namazı eda edilecek.

·         Oluşturulan whatsap gruplarından Çarşamba ve Cuma akşamları saat sekiz ve sekiz buçuk arası bir saatte bilgi yarışması yapılarak öğrenciler ödüllendirilecek.

Ara

• 2023 – 2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. Döneminde; okulumuz öğrencilerine kitap okumayı bir yaşam biçimi haline getirmeleri, ilgi alanlarına yönelik kitapları keşfetmeleri, kitap okuma beceri ve yazı yazma zevki kazanmaları;  bilişsel anlamda algılama, yorum, sentez ve değerlendirme yapabilme becerilerini geliştirmeleri amacıyla kitap okuma yarışması planlanmıştır.
  •  "OKUMAZSAN, MEYDAN OKUYAMAZSIN!" sloganıyla başlattığımız yarışmaya başvurular Türkçe öğretmenlerimize yapılacaktır.
  • Gerçekleştirilecek kitap okuma yarışmasına 5. 6. 7. ve 8. sınıflarımızdan tüm öğrencilerimiz katılabilecek.
  • 5ve 6.sınıf öğrencileri için 'Emilia Ağaçta', 7 ve 8.sınıf öğrencilerimiz için 'Ağacın Hafızası' kitabı belirlenmiştir.