Kurumsal Kimlik

KURUMSAL KİMLİK

LOGOMUZU TANIYALIM

2012 yılında eğitim öğretime başlayan ve eğitimde bir marka olma hedefiyle yola devam eden Muzaffer Altıntaş İmam Hatip Ortaokulu; misyonu, vizyonu, değerleri, eğitim felsefesi ve görsel kimliği ile  İmam Hatipli olma kimliğinin bir parçası olduğunu göstermektedir.

Okulumuzun Logosu; Logoyu çevreleyen başak bereket ve gelişim,Hilal hem zaman kavramını hem İslam'ı hem de aydınlanmayı ifade eder;

Ayet ve hadislerde anlatılan özellikleri sebebiyle  hilal Müslümanlar tarafından mutluluk, sevinç ve dirilişin sembolü olarak kullanıldığı da görülmektedir. Hilâl XI. yüzyıldan itibaren Doğu'da ve Batı'da Hıristiyanlığın sembolü olan haça karşı İslâmiyet'in sembolü olarak kullanılmış ve bu durum özellikle İstanbul'un fethinden sonra giderek yaygınlaşmıştır.

Cami simgesi ise birlik, beraberlik ve kuşatıcılığı ifade eder.

Orta kısımdaki Millî Eğitim Bakanlığı'nın amblemi stilize edilen açılmış bir kitap ve ortasında yer alan yanan bir meşaledir. Kitap; bilgi, eğitim ve öğretimi, yanan meşale ise aydınlığı ve uygarlığı temsil etmektedir.

2012 imam hatip ortaokulu açılışımızın tarihidir.

LOGOMUZ

09-06-2020